SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Svegs Idrottsklubb
Cykel
Välkommen till Svegs IK cykel 2024
2024-05-07 17:52

Säsongsstart Söndag 9 maj 15.00 Svegs IP

 

Ungdomsträningen inom Svegs IK riktar sig till killar och tjejer mellan 6 och 15 år. 

Träningen är inriktad på lek, kondition, teknik och att ha roligt på cykeln. 

Vi skall erbjuda plats och tillfälle för ungdomar som vill cykla mountainbike att träffa likasinnade, ha kul och få en grundläggande träningserfarenhet.

 

 Träningstider

Vi tränar på söndagar mellan klockan 15.00 till drygt 16.00 med samling vanligtvis på Svegs IP i Sveg. Men vi använder även skidstadion i Sveg för våra träningspass. 

 

Kom gärna en liten stund före träningens start för att ha tid att plocka i ordning cykel etc så att du är klar till samlingen.

 

Vi kommer att ha träningar under maj, juni och en bit in i juli innan vi tar ett kortare uppehåll för att återigen börja i augusti.

 

 

Träningsgrupper

Vi planerar att dela in i olika grupper. Allt beroende på färdigheter och hur många vi blir.

Vi ser gärna att föräldrar följer med på träningspassen, gärna med cykel och självklart hjälm

 

Mer information om träningspassen kommer att finnas på vår hemsida. Www.svegsik.se/cykel eller på facebook Svegs IK-cykel. Eller på Instagram #svegsikcykel.

 

 

Medlemskap

Är man med i vår verksamhet så ska man vara medlem i Svegs IK. Du får ju gärna prova på innan du bestämmer dig. Mera om medlemskap finns på hemsidan.

http://www.svegsik.se/ 

 

Viktig information inför träningen

 

Hjälm

En hjälm, godkänd för cykling, är obligatorisk under all träning och tävling på cykeln.

 

 

 

Cykeln. 

Det viktigaste är att cykeln fungerar. Ta gärna bort eventuella skärmar och lås inför träningarna, de är mest i vägen och risken är stor att de går sönder. Finns det behov av skärmar t ex när man cyklar till och från skolan kan det vara värt att satsa på skärmar som är lätta att ta av och sätta på igen.

 

Det viktigaste på cykeln är bromsarna! Tag för vana att kontrollera dessa inför varje träning så att du vet att de fungerar och att inte bromsklossarna är på väg att ta slut.

Växlarna behöver också kontrolleras då och då så att de fungerar bra. Rengör och smörj kedjan ofta. Pumpa däcken, men inte för hårda, då tappar man fäste, mellan 1,5 - 2,5 bar beroende på däckstorlek och åkarens vikt.

 

 

 Kläder

Använd kläder efter årstid. Sommartid fungerar ett par korta byxor och en kortärmad tröja bra. Med fördel använder man cykelbyxor och en cykeltröja.

Ha gärna en tunn jacka som du lätt kan ta av och på.

 

Använd handskar för att skydda händerna om man ramlar. Tänk på att använda en tunn handske så att det inte blir svårt att använda bromsar och växlar. 

 

Vi har kvar ett begränsat antal klubbkläder som är till salu

 

Cykelläger

Vi planerar för ett kortare läger i Idrefjäll under slutet av juni, början av juli där klubben står för mat, bikepass liftkort mm.

Mer info senare

 

Övrigt.

Är du sugen på att tävla så finns det olika tävlingar u närområdet. Målsättningen är även att vi genomför några tävlingar.

 

 

www.svegsik.se/cykel

instagram #svegsikcykel

facebook: Svegs IK-cykel